Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2017 18:47 - Кои държави се управляват от гей хора?
Автор: tsvetnihromozomi Категория: Други   
Прочетен: 607 Коментари: 0 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Кои държави се управляват от гей хора?

Много често мислим че поради обществената критика на която са изложени гей-политиците не са добра карта и нямат упешно бъдеще в политиката. И това до голяма степен досега е било така но нещата започват леко да се променят. Историята до момента е записала едва трима хомосексуални лидери на страни и то едва от 2013. Духът е пуснат от бутилката, непременно ще последват още много.

С днешна дата единствения световен лидер с хомосексуална ориентация в света е министър председателя на Люксембург Ксавие Бетел, който наследи на поста не кой да е а днешния председател на ЕС Жан Клод Юнкер. От Май 2015 Ксавие Бетел е омъжен за дългогодишния си партньор след като бяха разрешени гей-браковете във Великото Херцогство под негово управление. Oсвен със стилното си обличане и изисканите си обноски, първия мъж на втората най-богата страна в света е известен и със колекцията си от шалчета които често носи на официални представи. Ето и малко негови снимки:

И макар и днес вече да не е министър председател, дълбок поклон пред първия отворен ЛГБТ политик оглавил държава в историята на човечеството – исландската бивша министър председателка Йоухана Сиюрдардоухтир (Jуhanna Sigurрardуttir да, трудно е за произнасяне но какво пък – исландци). Госпожа Сиюрдардоухтир стана първата лесбийка некриеща сексуалността си която управлява държава в света през 2013. Именно на нея се падна мъчната задача да извади Исландия от най-лошата финансова криза която страната помни в историята си и както всички може да проверим с днешна дата тя е успяла впечатляващо добре в тази си мисия. Поклон!

По същото време в Белгия премиер стана един от най-опитните и обаятелни политици който също е с хомосексуална ориентация – Елио Ди Рупо – човекът взел Белгия в ръце посред време в което страната счупи рекорда за време без парламент, политик с весел характер и папионка като задължителен аксесоар.

С това списъка на официално заявилите че имат хомосексуална ориентация глави на държави се изчерпва. За момента.

Oще по темата




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tsvetnihromozomi
Категория: Други
Прочетен: 64077
Постинги: 39
Коментари: 35
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930